Cu mască, fără mască… la teatru. Ce se va întâmpla în sălile de spectacol

Alături de cafenele, restaurante și cinematografe, de astăzi se redeschid și sălile de spectacol. Afectate de pandemie, teatrele se redeschid și ele, în condiții speciale, spre bucuria spectatorilor, care în ultimele luni și-au urmărit actorii preferați mai mult online sau, ocazional, în aer liber, acolo unde a fost posibil.

Cele mai multe teatre din țară au anunțat că vor deschide după 15 septembrie sau chiar la sfârșitul lunii.

Spectacolele se vor desfășura însă în condiții speciale. Potrivit ministrului Culturii, actorii nu vor purta măști de protecție pe scenă, iar numărul de spectatori va fi redus la jumătate față de capacitatea sălii de spectacol.

Actorii nu vor purta măști, pentru că, altfel, actul artistic ar fi afectat. Un scaun liber între spectatori este obligatoriu și poate în unele situații va fi nevoie de o pauză de doua scaune între spectatori. Minorii sub 12 ani nu trebuie separați de însoțitori, dar un adult nu poate însoți mai mult de doi minori la spectacol. Limita de public de 50% trebuie respectată, indiferent de cât de mare este sala. Spre exemplu, într-o sală cu 50 de locuri se vor vinde 25 de bilete“, a explicat, la Digi 24, ministrul Culturii, Bogdan  Gheorghiu.

La Teatrul Național București, spectacolele au loc, deocamdată, tot în aer liber, în Amfiteatru. Potrivit TNB, primul spectacol care va avea loc în interior e programat pentru data de 14 septembrie. Atunci se va deschide Sala Mare, unde se va juca piesa “Gaițele”.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea