Cum arată bilanțul COVID-19, în România, după prima zi de relaxare!

Alte 267 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, până în 16 mai, în România au fost confirmate 16.704 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 9.574 au fost declarate vindecate şi externate.

Totodată, până acum, 1.081 de persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 206 pacienţi.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 13.746 de persoane. Alte 14.491 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 303.734 de teste.

Autoritățile de sănătate publică din România se așteaptă la o creștere a cazurilor de COVID-19, în contextul în care din 15 mai, s-au relaxat măsurile impuse în lupta cu coronavirusul, însă speră la o creștere moderată, care să nu aglomereze secțiile de terapie intensivă. Această creștere a îmbolnăvirilor ar putea apărea, spun specialiștii, la 10-14 zile de la relaxarea măsurilor.

Pentru a nu avea o explozie de cazuri, autoritățile și medicii, deopotrivă, îi sfătuiesc pe români să menține regulile după care au trăit în starea de urgență, timp de 2 luni, să se spele des pe mâini, să poarte mască de protecție în toate spațiile închise și în mijloacele de transport, să evite deplasările nejustificate și să mențină distanțarea socială.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes