Cum au reușit comuniștii să nu aibă niciun deces de coronavirus! Mulți britanici au mulțumit medicilor vietnamezi

Jurnalistul Marian Gârleanu, care trăiește de ani în Vietnam, țară care a reușit să țină piept coronavirusului, la o populație de peste 95 de milioane de locuitori având circa 300 de cazuri de COVID-19 și nici un deces, a vorbit la Medika Tv despre modalitățile de tratament la care au apelat medicii din acest stat, pentru vindecarea infectaților, dezvăluind că Vietnamul a fost printre primele țări care și-a tratat bolnavii cu  plasmă hiperimună, tratament care în Europa abia începe să fie folosit.

Schema de tratament făcută din primele zile a fost următoarea: s-a luat plasmă de la cei vindecaţi şi s-a injectat la cei bolnavi! Vreau să vă spun că abia acum Occidentul, şi noi, folosim metoda asta! Deşi ei au folosit-o din prima secundă! Reţineţi că au făcut lucrul acesta în mod oficial la 3 zile după, noi facem asta! Injectăm plasmă de la cei care au anticorpii deja formaţi! Uitaţi că au avut dreptate. Din declaraţiile celor vindecaţi, nu a fost nimeni la terapie intensivă! Chiar o persoană de 69 de ani vindecată nu a fost la terapie intensivă! Bănuiesc că nu au ajuns la terapie intensivă pentru că foarte multe voci din lumea medicală au declarat că, de la o anumită temperatură în plus, acest virus nu mai subzistă pe niciun fel de suprafeţe! Vreau să vă spun că în momentul în care a început declanşarea coronavirusului erau, ziua, 25-26 de grade, iar acum în Vietnam sunt în jur de 35-39 de grade ziua şi se percep ca 44-45 pentru organismul uman. (…) Şi cred că schema lor de tratament, pe care au devoalat-o publicului, a fost asta, de care v-am vorbit, cu transferul de plasmă, de la cei vindecaţi, la cei bolnavi. ”, a dezvăluit jurnalistul/.

Mai mult, Gârleanu spune că Vietnamul ar fi păstrat o vreme secretul tratamentului cu plasmă hiperimună. ” Au devoalat pentru că au spus mai târziu decât se aştepta lumea! Şi chinezii căutau, America şi ea căuta, cercetătorii din Europa se dădeau de ceasul morţii care ar fi tratamentul, iar ei au spus -Domnule, nu am avut niciun fel de chestie extraordinară, ştiţi, ne-am bazat numai pe chestia asta. (..)Câteva zile nu s-a ştiut nimic! Avem o schemă de tratament, o impunem, o facem şi aşa mai departe. Şi, după aceea, a început să fie devoalată în presă! Bine…e posibil să fie devoalat în presă numai ce au vrut ei să fie devoalat.”.  

Din Vietnam, jurnalistul român spune că acest stat nu a comunicat nimic în ultima vreme dacă deține noi scheme de tratament pe care le folosește pentru tratarea bolnavilor de coronavirus, însă cert este că acest stat nu are nici un deces înregistrat. Ba mai mult decât atât, cetățenii străini care au fost tratați în această țară au mulțumit, ulterior, autorităților pentru modul în care s-au simțit în timpul bolii, pe patul de spital.

”Au fost foarte mulţi europeni, care  au fost trataţi de COVID aici, în Vietnam, iar ambasadorul Marii Britanii în Vietnam a mulţumit în mod special cadrelor sanitare, guvernului vietnamez şi oamenilor, pentru felul cum au fost trataţi concetăţenii săi britanici în Vietnam. Vă spun că acei concetăţeni britanici au mulţumit în mod special..Presa vietnameză e plină de mărturiile lor, în care spun-Domnule, în Londra sau în orice altă localitate din Marea Britanie, am fi fost traţi aşa numai la un hotel de 5 stele! Au fost depistaţi în Vietnam pozitivi cu COVID şi au fost trataţi la faţa locului, fără să plece în Marea Britanie pe drum”.  

Pe de altă parte, Vietnamul beneficiază de un sistem medical bine pus la punct, existând o rigurozitate aparte, ceea ce a făcut ca această țară să și gestioneze foarte eficient puținele cazuri de infectare cu coronavirus.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea