Cum explică medicii apariția herniei de disc în zona cervicală și cea lombară. Răspunsurile, la Medika TV

Hernia de disc este o afecțiune a coloanei vertebrale care nu iartă pe nimeni, indiferent de vârstă. Este de ajuns o singură mișcare bruscă, efectuată fără să ne dăm seama, iar problemele apar imediat. Totuși doar anumite segmente ale coloanei vertebrale au predispoziție pentru această afecțiune. 

Medicii susțin faptul că segmentele libere ale coloanei vertebrale sunt cele expuse riscului de apariție a herniei de disc. „Coloana vertebrală este osul cel mai solicitat. Are o construcție biomecanică specială pentru că ne dă flexibilitate și ne permite să stăm în picioare. Are o rezistență deosebită pentru că susține întreaga greutate a corpului. Uneori este supusă unor mișcări bruște, pe care nu le conștientizăm. Acesta este și motivul pentru care facem hernii de disc în segmentele libere ale coloanei, adică în segmentul cervical și cel lombar” a declarat, Conf. Dr. Corneliu Toader, medic primar neurochirurg, managerul Institutului de Neurologie și Boli Vasculare, la Medika TV. 

În cazul zonei toracale a coloanei vertebrale, apariția herniei de disc este destul de rară. „La nivelul segmentului toracal hernia de disc este absolut excepțională, pentru că coloana este solidarizată de stern prin coaste și este mai puțin flexibilă prin comparație cu celelalte două segmente, cel cervical și cel lombar” a adăugat dr. Corneliu Toader. 

Durerea este cel mai comun simptom al herniei de disc. În cazul herniilor lombare, durerea iradiază pe unul din picioare, iar în cazul herniilor cervicale, durerea iradiază pe una dintre mâni. 

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea