CUM POATE SCĂPA AMERICA DE EPIDEMIE ÎN DOAR DOUĂ LUNI. Expert CDC: “Dacă toată lumea ar purta mască, am ține epidemia sub control”

Directorul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA, Robert Redfield, a declarat că dacă toți americanii ar purta o mască, cazurile în creștere de COVID-19 ar putea fi sub control în patru până la opt săptămâni, transmite Reuters.

Redfield a declarat într-un interviu online pentru Jurnalul Asociației Medicale Americane:  „Cred că dacă putem face ca toată lumea să poarte măști chiar acum, putem să avem epidemia sub control în patru, șase, opt săptămâni”.

Directorul CDC a mai spus că purtarea unei măști a fost o problemă de sănătate publică și că a fost „trist” să vadă că devine un subiect atât de politizat. „Mă bucur să văd că președintele și vicepreședintele poartă o mască. În mod clar, în situația lor, aceștia ar putea justifica cu ușurință că nu au nevoie… Dar avem nevoie ca ei să dea un exemplu “, a spus Redfield.

SUA este cea mai afectată țară din lume din cauza pandemiei. Până acum, aproape 3,5 milioane de americani au fost infectați cu noul coronavirus, numărul deceselor înregistrate în Statele Unite ale Americii fiind de peste 138.000.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes