Cum vrea Ministerul Sănătății să ușureze modul în care se derulează campania de vaccinare anti-COVID

Ministerul Sănătății vrea să simplifice modalitatea de înființare și procedura de autorizare a centrelor de vaccinare împotriva COVID -19. Ministrul Vlad Voiculescu a anunțat, într-o videoconferință cu reprezentanții direcțiilor de sănătate publică din țară, că se lucrează deja la modificarea Ordinul comun al MS, MAI, MApN, MLPDA pentru stabilirea normelor privind autorizarea, organizarea și funcționarea centrelor de vaccinare împotriva COVID-19.

Vrem ca în cel mai scurt timp să simplificăm autorizarea și modul de organizare a centrelor de vaccinare anti-COVID 19. Noile modificări vor prevedea ca centrele de vaccinare împotriva COVID-19 să fie înfiinţate prin decizie a directorului executiv al direcțiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti”, le-a transmis ministrul Sănătății reprezentanților DSP în timpul videoconferinței.

Direcțiile de sănătate publică vor aviza temporar funcționarea centrelor de vaccinare pe baza unei declarații pe proprie răspundere a conducerii unității privind respectarea condițiilor prevăzute în prezentele norme

“Ministerul Sănătății a mai solicitat direcțiilor de sănătate publică să dispună ca în perioada următoare să fie efectuate verificări/evaluări în centrele de vaccinare astfel încât acestea să funcționeze în parametrii legali.

Se vor verifica respectarea regulilor generale de funcționare, respectarea circuitelor, dotarea spațiilor și kit-urile de vaccinare”, se arată într-un comunicat al M.S.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea