Danezii, urmașii vikingilor! Șeful Sănătății recomandă populației să facă sex pentru sănătate #staiincasafasex

Țările lumii au adoptat strategii diferite de gestionare a crizei sanitare actuale. În spațiul european, țările nordice s-au remarcat prin măsuri mai relaxate, unele, așa cum este Suedia, fiind chiar criticate pentru că au acționat astfel. Autoritățile din aceste țări au explicat, însă, că strategiile au fost construite pe baza unei analize a modului în care se comportă populați în raport cu deciziile care privesc distanțarea socială. În acest tablou, se evidențiază o declarație recentă a autorităților din Danemarca unde, deși există reguli stricte privind distanțarea socială, restricțiile nu privesc și sexul. Dimpotrivă, danezii sunt încurajați să iasă din case pentru a-și întâlni partenerii și a avea o viață sexuală sănătoasă.

”Suntem fiinţe sexuale şi, desigur, trebuie să facem sex. Chiar dacă eşti single, relaţiile sexuale scurte şi practicate cu persoane cunoscute nu ar trebui să fie o problemă”, a declarat Sorem Brostrom, directorul Autorității pentru Sănătate din Danemarca.

Venind în România, pe perioada stării de urgență nu au fost încurajate astfel de întâlniri. Mai mult, cei care au ieșit din locuințe într-un astfel de scop, au riscat, pentru că declarația pe propria răspundere nu a fost acoperitoare pentru deplasări care să servească întâlnirii cuplurilor.

„Viaţa sexuală bună, viaţa sexuală sănătoasă este indicatorul unei situaţii de sănătate generală foarte bună”, a declarat pentru Mediafax dr. Radu Mihalca, medic primar endocrinolog cu supraspecializare în sexologie.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea