De ce ar trebui adolescenții învățați cum să utilizeze rețelele de socializare? Ghid practic pentru părinți și profesori

Asociația Americană de Psihologie solicită ca adolescenții să primească instruire înainte de utiliza rețelele de socializare. Un ghid cu recomandări destinate părinților și profesorilor a fost redactat în acest sens.

„Rețelele de socializare nu sunt nici dăunătoare, nici benefice pentru tinerii noștri. La fel cum cerem ca tinerii să primească instruire pentru a obține permisul de conducere, au nevoie de instruire privind utilizarea sigură și sănătoasă a rețelelor de socializare.”, a declarat Dr. Thema Bryant, președintele APA.

Bryant a format un grup consultativ pentru a examina literatura științifică despre utilizarea rețelelor de socializare și pentru a formula recomandări privind utilizarea sănătoasă de către adolescenți a rețelelor de socializare.

Astfel, a fost publicat un ghid care conține 10 recomandări pentru utilizarea corectă a rețelelor de socializare destinat profesorilor, părinților sau specialiștilor în sănătate mintală, dar și companiilor din domeniul tehnologiei. .

Recomandările subliniază faptul că adolescenții ar trebui să primească instruire în domeniul alfabetizării în rețelele de socializare și dezvoltării psihologice înainte de a-și deschide un cont pe o platformă online de socializare. Totodată, ghidul prevede și o instruirea periodică a adolescenților pentru a-și îmbunătăți, în sens pozitiv, experiența în utilizarea rețelelor de socializare.

De asemenea, se sugerează ca utilizarea rețelelor de socializare să fie adaptată stadiului de dezvoltare al copilului și monitorizată de adulți în cazul copiilor mai mici.

Impunerea limitărilor este, de asemenea, importantă în ceea ce privește conținutul care promovează auto-vătămarea, comportamentul tulburărilor alimentare, discriminarea, ura, cyberbullying-ul sau care este axat în principal pe frumusețe, se menționează în comunicatul de presă.

Recomandările încurajează, de asemenea, limitări privind momentele în care adolescenții utilizează rețelele de socializare, astfel încât să nu interfereze cu somnul sau activitatea fizică.

SURSA

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea