DE CE ARE BUCUREȘTIUL CELE MAI MULTE CAZURI DE COVID-19. Capitala, număr aproape dublu față de Suceava

Municipiul București raportează aproape în fiecare zi cele mai multe cazuri noi de infectare cu SARS-Cov 2 din țară. Puține au fost zilele în ultima vreme în care Capitala a fost detronată.

Totuși, autoritățile nu se arată îngrijorate și pun numărul mare de teste pozitive pe seama testărilor masive care se fac în București, comparativ cu restul țării.

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a explicat la Digi 24 că rata zilnică de infectare nu este îngrijorătoare.

În primul rând că noi suntem în zona verde. Dacă raportăm la 10.000 de locuitori, chiar și astăzi (ieri, 19 august – N.R.) sunt 1,14 la 10.000 de locuitori. Iar dacă raportăm la data de 16 august, am avut 0,32. Observați că față de data de ieri, adică pe 18 august, când au fost 135, astăzi sunt 228. Asemenea salturi pot să apară și datorită raportărilor întârziate ale cazurilor. Bucureștiul este în linia verde și gândiți-vă că orice persoană testată în București, chiar dacă este din provincie, este raportată în București. Sunt județe care aproape că nu fac nicio testare, iar în București se fac zilnic între 15 și 20.000 de teste. Media e de vreo 18.000. Oamenii pleacă în concediu, se testează voluntar, sunt diverse motive. Alții sunt testați fiindcă s-au descoperit la serviciu sau printre contacții lor persoane cu COVID și atunci se face această testare”, a spus prefectul Gheorghe Cojanu.

Totuși, potrivit cifrelor oficiale, Capitala are o incidență crescută de la începutul pandemiei. Bucureștiul a depășit demult focarul de coronavirus al României, județul Suceava.

Potrivit ultimelor date raportate de autorități, de la începutul pandemiei până în prezent, în București au fost înregistrate 8906 cazuri, în timp ce Suceava are 4996 de cazuri.

Bucureștiul e pe primul loc pe țară în privința cazurilor raportate, dar incidența plasează Capitala pe locul 7, cu o rată de infectare de 4,73 cazuri la mia de locuitori.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea