De ce nu aleg tinerii absolvenți de Medicină specialitățile grele, precum ATI sau Urgențele? Răspunsul, în direct la Medika TV, oferit de șefa secției ATI a Spitalului Colțea 

Specialități precum Terapia Intensivă sau Medicina de Urgență sunt tot mai puțin căutate în rândul absolvenților de medicină. Dr. Letiția Coriu, șefa secției ATI a Spitalului Colțea și membră a Comisiei de Disciplină din cadrul Colegiului Medicilor din România, a explicat, la Medika TV, de ce aceste specialități sunt tot mai puțin căutate. 

În dialogul pe care șefa secției ATI a Spitalului Colțea, dr. Letiția Coriu, l-a purtat cu Eugenia Foarfecă, gazda emisiunii „Sistemul Medikal”, aceasta a explicat faptul că: „Tot ce presupune medicină de urgenţă şi de mare risc în România este ales foarte slab. Marele risc nu este printre preferinţele generaţiei actuale. Marele risc duce la burn-out, la o viaţă absolut dezorganizată. Marele risc te consumă de toate rezervele de adrenalină şi ajungi la o vârstă destul de tânără şi te uiţi la colegiul tău dermatolog, specializare care se alege cel mai mult, şi vezi că arăţi cu 10 ani mai mult decât el. Şi atunci se fac nişte calcule, nu mai alegi ATI”. 

Mai mult dr. Letiția Coriu a precizat faptul că specialitatea ATI implică multă responsabilitate și zeci de ore petrecute în gărzi. 

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea