De ce suntem responsabili de apariția pandemiei. Explicațiile cunoscutului jurnalist Alexandru Mironov

Apariția noului coronavirus a născut și continuă să nască numeroase controverse. Cea mai plauzibilă teorie este cea potrivit căreia virusul a fost transmis de la animale la om, printr-un proces natural. Această teorie este susținută și de celebrul jurnalist de știință Alexandru Mironov.

Față în față cu Dana Chera, în emisiunea „Medika Special”, Alexandru Mironov a explicat de ce consideră că noul coronavirus a apărut natural, nu în laborator, așa cum prezintă unele teorii ale conspirației.

„Lumea mică care ne-a atacat acum s-a întâmplat pentru că fiind noi mai deștepți sau crezându-ne mai deștepți decât suntem am zis “ia plecați voi din păduri, din Sahara, de pe imașuri, din mlaștini, luăm noi locul vostru”. Și când le-am luat locul animalelor le-am luat și tarele lor și bolile lor și necazurile lor. Ele ni le-au dat nouă și cu asta ne-am trezit că nu știm să ne apărăm”, a explicat Alexandru Mironov la Medika TV.

De asemenea, jurnalistul susține că este important să continuăm să respectăm măsurile de protecție sanitară, pentru a limita riscul răspândirii infecției cu SARS-CoV-2.

“Probabilistic pot să fiu ferit, dar dacă mă duc la nunți, botezuri încontinuu înseamnă că o caut cu lumânarea. Societatea nu mai este ce-a fost. S-a terminat”, a explicat Alexandru Mironov, pentru Medika TV.

La începutul acestui an, o echipă de experți din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății s-a deplasat la Wuhan, China, locul considerat epicentrul pandemiei provocată de noul coronavirus. Cercetările au scos la iveală faptul că fermele de animale sălbatice de aici ar fi responsabile de apariția virusului.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea