Delegația OMS a ajuns la Timișoara! Ce a făcut la Spitalul de Boli Infecțioase

O delegație condusă de dr. Heather Papowitz, manager de criza în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase. Victor Babeș Timișoara. Potrivit instituției medicale, specialistul OMS a vrut să vadă care sunt condițiile de tratament din unitatea sanitară aflată în linia întâi a luptei împotriva SARS-CoV 2, care sunt nevoile medicilor și cum poate OMS spitalul timișean.

Heather Papowitz a vizitat zona unde se fac triajul și evaluarea pacienților COVID 19, radiologia, dar a vrut să afle mai multe informații și despre programul Pandemic Controller, elaborat de dr. Virgil Musta.

Vrem să vedem situația în teren, efectiv, dincolo de statistici și de raportări. Să vedem exact ce se întâmplă. Cel mai bine este să lucrăm ca o echipă pentru a sprijini eforturile depuse. Felicităm guvernul că a decis să pună în aplicare măsuri mai dure. Știm că, acum, este o presiune uriașă pe sistemul sanitar. Cel mai important este să ținem scăzut numărul de cazuri, să facem în așa fel încât pacienții să nu ajungă în spitale, să ridicăm presiunea de pe unitățile sanitare. Așa că, această vizită este extrem de importanta și, la final, vom trage concluziile”, a spus dr. Heather Papowitz, reprezentant OMS, citată într-un comunicat al Spitalului de Boli Infecțioase Timișoara.

Delegația reprezentanților OMS a ajuns la noi în spital, fiind interesați, în principal, de circuitul pacienților, de metode de diagnostic și tratament, de cum să fim proactivi ca să reușim să stăpânim această pandemie, să începem să avem o pantă de descreștere. Sperăm în ajutorul dânșilor și să vedem că se va termina acest val 4″, a declarat prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Timișoara, potrivit sursei citate.

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea