Deputat PSD: “Lipsa de soluții a guvernului a dus la explozia numărului îmbolnăvirilor cu COVID-19”

România se confruntă cu tot mai multe cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. Ieri, pentru prima oară de la începutul pandemiei, s-au depășit 4000 de noi cazuri raportate într-un interval de 24 de ore, fiind doborâte aproape toate recordurile stabilite până acum. Iar specialiștii sunt în continuare pesimiști și spun că în lipsa respectării măsurilor impuse, numărul de cazuri noi va continua să crească, punând în pericol întregul sistem sanitar.

De altfel, reprezentantul României în Organizația Mondială a Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila, a avertizat încă din luna august că există riscul ca sistemul sanitar să intre în colaps dacă nu se înregistrează o descreștere a numărului de cazuri noi.

Într-o declarație de presă, deputatul PSD Cristina-Elena Dinu, membru în comisia de sănătate a Camerei Deputaților, avertizează că autoritățile sunt depășite de tot ce se întâmplă în țara noastră și că este nevoie de găsirea unor soluții urgente pentru stoparea evoluției îngrijorătoare a cazurilor din ultima perioadă.

Este evident că în acest moment creşterea numărului de îmbolnăviri pune o presiune mare şi constantă pe sistemul de sănătate, iar guvernarea a început să fie depăşită de situaţie. Din nefericire pentru români, atâta timp cât la guvernare va fi acest guvern de incompetenţi, situaţia epidemiologică din România va continua să crească. Consider că pentru a combate epidemia, trebuie identificate soluţii de către instituţiile statului, dar acest Executiv este clar incapabil.

În privinţa şcolilor, soluţia găsită de Orban şi ai lui a fost aceea de a arunca toată responsabilitatea asupra autorităţilor locale şi a şcolilor. Trebuia însă ca la nivel naţional să existe o metodologie elaborată de Ministerul Educaţiei şi cel al Sănătăţii pentru redeschiderea şcolilor, deoarece nu poţi să pui primarii în situaţia de a face reguli fiecare după posibilităţile sale. În al doilea rând, Guvernul trebuie să asigure bani pentru autorităţile locale pentru a redeschide şcolile, dar nu din fonduri europene, deoarece reprezentanţii autorităţilor locale se vor trezi că îi vor primi după doi-trei ani, timp în care riscul incapacităţii bugetare va fi iminent”,  a transmis deputatul Cristina-Elena Dinu.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea