Deputatul PSD Carmen Holban: „Accesul facil la mai multe medicamente, pas important pentru sănătatea românilor”

Decizia Ministerului Sănătății de a extinde, de la 1 decembrie 2022, lista medicamentelor compensate și gratuite a creat un val de reacții pozitive în spațiul public. Deputatul PSD Carmen Holban a explicat pe rețelele de socializare cât de important este acest demers pentru sănătatea românilor.

În mesajul transmis în spațiul virtual, parlamentarul social – democrat a explicat pașii pe care PSD îi face pentru a îmbunătăți sănătatea din România. „În centrul preocupărilor Partidului Social Democrat privind îmbunătăţirea condiţiei sistemului de sănătate din România se află asigurarea unor servicii medicale de un înalt grad calitativ, precum şi accesul populaţiei la medicamente noi şi facile din punctul de vedere al preţurilor” a precizat Carmen Holban.

Totodată, deputatul Carmen Holban consideră faptul că pacienții din România, în special cei care suferă de afecțiuni oncologice au nevoie de sprijinul autorităților. „Consider remarcabil faptul că, dintre noile medicamente nou introduse în România, cele mai multe dintre ele vor fi benefice pacienţilor cu afecţiuni oncologice” a mai spus Carmen Holban.

Noua actualizare a listei de medicamente gratuite şi compensate va intra în vigoare începând cu 1 decembrie şi presupune introducerea unui număr de 21 molecule noi, destinate pacienţilor cu afecţiuni oncologice, Parkinson, insuficienţă cardiacă, boli endocrine şi metabolice, afecţiuni pulmonare cronice, angioedem ereditar şi amiotrofie spinală musculară.

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea