DESCOPERIRE. O nouă formă a SARS-CoV-2 face virusul mai ușor transmisibil

Oamenii de știință au descoperit o nouă formă a SARS-CoV-2, cu mutații, responsabilă de creșterea rapidă a cazurilor în mai multe țări din Europa. Marea Britanie, Franța sau Spania sunt printre statele europene cel mai afectate de această nouă formă.

Echipe ale oamenilor de știință din Elveția și Spania examinează în prezent o nouă formă a noului coronavirus, denumită 20A.EU1. Cercetătorii vor să afle dacă este mult mai mortală și mai virală decât celelalte tulpini ale virusului.

Până în prezent, cercetătorii au stabilit că 20A.EU1 are deja o mutație specială, pe care virusul o folosește pentru a intra în celulele umane și care ar putea modifica evoluția epidemiei.

Această nouă formă a virusului a fost descoperită la muncitorii care îngrijesc culturile agricole din Spania și ar fi fost adusă de turiștii care în vară au vizitat Spania și au refuzat să respecte măsurile de protecție sanitară.

„Nu am văzut nicio variantă a virusului cu acest tip de dinamică, de la momentul în care am început analiza secvențelor genomice ale coronavirusului în Europa” a precizat dr. Emma Hodcroft, șefa echipei de cercetători, citată de Financial Times.

Potrivit cercetării, noua variantă a virusului a fost descoperită în 80% din cazurile din Marea Britanie și Spania, și în 60% din cele înregistrate în Irlanda, Elveția și Franța.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea