“Detectorul de minciuni nu are valoare”, a declarat medicul primar psihiatru doctor Gabriela Costea, exclusiv, la Medika TV.

“La fel este şi cu aparatul ăla… detectorul de minciuni; care vorba aia… n-are nici o valoare. Nu are valoare pentru că să ştiţi că nu învinge simularea. “, a afirmat medicul primar psihiatru doctor Gabriela Costea

Invitată în această seara în platoul MedikaTv,la emisiunea Medika Special, de la ora 18, realizată de Doru Gheorghiade, cunoscutul specialist a făcut această declaraţie în contextul unei dezbateri care s-a axat pe subiectul cazului de la Caracal, crima care a îngrozit întreaga Românie.

Medicul psihiatru a precizat “Testele psihologice pentru dobândirea permisului auto nu au nicio legătură cu testarea psihologică efectuată în cazurile de crimă”.

Poligraful (denumit impropriu, dar în mod obișnuit, și detector de minciuni) este un dispozitiv care măsoară și înregistrează un număr de parametri fiziologici ai unui subiect uman, așa cum ar fi tensiunea arterială, pulsul, respirația și conductivitatea pielii, în timp ce acestuia i se pun o serie de întrebări. Se presupune că aceste măsurători sunt indicatori ai unei stări de anxietate care s-ar manifesta odată cu spunerea unui neadevăr.

Ți-ar putea plăcea

De interes