Dezbatere la Medika TV cu privire la lipsa de medici din cadrul Spitalului „Victor Gomoiu”. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății: „Puteau scoate posturile la concurs de anul trecut”. Lider SANITAS: „Posturile trebuie să fie atractive”

În plină criză de personal medical din spital, prima unitate medicală din România care a tras un semnal de alarmă în acest sens a fost Spitalul de Copii „Victor Gomoiu” din București. Unitatea medicală a făcut un apel public încă de săptămâna trecută, solicitând deblocarea posturilor din sănătate, actuala lege privind reducerea cheltuielilor bugetare împiedicând spitalele să facă angajări. 

Situația de la Spitalul de Copii „Victor Gomoiu” a fost dezbătută în direct la Medika TV, acolo unde ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a afirmat că: „Am văzut ce se întâmplă la Spitalului Gomoiu. Nu vreau să intrăm în alte discuţii.  Totuşi, în prima jumătate a anului trecut, nimeni nu a împiedicat Spitalul Gomoiu să scoată posturi la concurs, care existau cu siguranţă în structura organizatorică. Mă refer la posturile vacante”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

În replică, Viorel Hușanu, președintele SANITAS București, aflat în platoul Medika TV, a precizat faptul că Spitalul „Gomoiu” a scos posturile la concurs, dar pentru că nu au fost atractive, candidații au refuzat să se prezinte la examenele organizate. „La Spitalul Gomoiu au fost scoase posturi la concurs şi anul trecut, înainte de luna mai, când posturile erau deblocate, dar nu a avut adresabilitate La un spor de 12%, la pediatrie nu s-a înscris nimeni la concurs. Degeaba deblocăm posturi dacă nu le facem şi atractive” a precizat Viorel Hușanu.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea