Din ce zona a venit suspecta de coronavirus din Buzau. Detalii exclusive Aici

Buzoianca de 52 de ani, izolată după ce a intrat în contact cu o româncă ce are febră și alte simptome specifice infecției cu coronavirus, muncea în localitatea Maleo, provincia Lodi, regiunea Lombardia. Este exact una dintre zonele lovite de coronavirus și care a fost plasată sub carantină de autorități.
Românca de 52 de ani muncea în localitatea Maleo, comună cu circa 3200 de locuitori, și a decis să vină acasă, speriată de epidemia de coronavirus, care se întinde alarmant în Italia.
A venit în țară cu un microbuz, alături de mai mulți români, și de doi șoferi din Galați.
Pe drum spre casă, femeia ar fi primit vestea prin telefon că prietena sa, de asemenea româncă, a început să prezinte semne de boală. Rămasă acolo, românca ar avea febră și alte semne care ar putea însemna o infecție cu coronavirus.
Dându-și seama de gravitatea situației și sfătuită de șoferii microbuzului cu care călătorea, buzoianca ar fi sunat la 112 din mașină și ar fi spus situația în care se află.
A coborât în parcare la Kaufland unde a așteptat însă cel puțin 40 de minute venirea unei ambulanțe, casre să o preia în condiții de maximă siguranță.
Iată explicația directorului DSP, Cristina Ungureanu, după ce femeia venită din zona bântuită de coronavirus a așteptat în parcarea unui hypermarket circa 40 de minute pentru a fi preluată și izolată:
“A fost trimisă o ambulanţă în parcare, această procedură de pregătire a ambulanţei a durat o perioadă mai mare, echipajul a trebuit să se echipeze, a durat în jur de 40 de minute, echipajul trebuia să poarte acel echipament, trebuia pregatită izoleta. Pacienta a fost ridicată şi în această noapte va staţiona în incinta Spitalului Judeţean, în Secţia de Boli Infecţioase, într-o altă clădire decât cea în care sunt pacienţii. Ea va fi dusă în fosta tabără de la Arbănaşi unde va fi izolată şi monitorizată”.
Italia este țara europeană cea mai afectată de coronavirus. 11 orașe sunt în carantină, cele mai multe în regiunele Lombardia și Veneto din nordul țării.

Premierul italian Giuseppe Conte a explicat că este vorba despre 10 localităţi din provincia Lodi din Lombardia (Casalpusterlengo, Codogno, Castiglione d’Adda, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo şi Sanfiorano), unde trăiesc aproximativ 50.000 de persoane, şi de Vo ‘Euganeo din Pavova (Veneto), unde trăiesc circa 4.000 de oameni.
Accesul şi părăsirea acestor localităţi sunt posibile doar în cazuri excepţionale. Potrivit lui Conte poliţiştii şi, la nevoie, forţele armate se vor asigura că sunt respectate măsurile de carantină. A fost ordonată suspendarea lucrului, a cursurilor şcolare şi a evenimentelor publice. Cine nu respectă ordinele riscă închisoare de până la trei luni şi/ sau amendarea cu puţin peste 200 de euro. Au fost anulate mai multe evenimentre sportive, inclusiv trei meciuri de fotbal din prima ligă. Multe companii au transmis angajaților să rămână acasă.
Prima victimă italiană a infectării cu Covid-19 a fost un bărbat în vârstă de 78 de ani din Vo ‘Euganeo, iar cea de-a doua, o femeie septuagenară din Codogno. Prim-ministrul Conte a mai spus că, deşi unele formaţiuni politice au cerut, nu vede necesară suspendarea tratatului Schengen, privind libera circulaţie a cetăţenilor Uniunii Europene. Nu este cunoscută originea focarului din Italia.
Coronavirusul Covid-19, detectat la finalul anului trecut în oraşul Wuhan din provincia chineză Hubei, a provocat moartea a 2.461 de oameni. Pe lângă China, el a fost descoperit – până în prezent – 29 de alte ţări.

Ți-ar putea plăcea