Document, altădată penal! Spitalele, achiziții direct cu îndrumare de la Secretariaul General din Ministerul Sănătății

Un document obținut de medikatv.ro, arată că, în perioada crizei declanșate de pandemia de coronavirus, achizițiile din sistemul sanitar s-au desfășurat sub îndrumarea directă a unor oficiali din minister, dincolo de legislația în vigoare. Pentru un astfel de mesaj, în condiții normale, unii oameni s-au intersectat cu organele de cercetare penală și au pătimit greu.

Adresa pe care o publicăm astăzi poartă semnătura secretarului general adjunct al instituției sus-menționate, Codrin Doru Lungu, și este adresată directorilor economici din direcțiile de sănătate publică. Textul este explicit fiind indicată o firmă care furnizează saci pentru deșeuri cu risc biologic. Indicația care este cuprinsă în document este ca adresa să fie transmisă tuturor spitalelor, ceea ce îi transformă pe angajații DSP-urilor în veritabili agenți de marketing care să promoveze oferta unei firme private.

De observat că documentul a plecat de la instituția emitentă, pe 31 martie, cu trei zile înainte ca spitalele să intre, printr-o OUG, în subordinea Ministerului Sănătății. Sub pretextul stării de urgență, s-a renunțat la rigoarea achizițiilor publice, semn că pentru unii, criza coronavirusului a fost chiar o perioadă foarte bună. S-ar putea să descoperim, când această criză va trece, că, în vreme de pandemie, unii au dat adevărate tunuri.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea