Doi români repatriați din China , trimiși în carantină

Doi cetățeni români au fost aduși în țară, cu o aeronavă militară, seara trecută, ei ajungând acasă după o operațiune de repatriere din provincia Hubei, China, epicentrul epidemiei de coronavirus. Românii se vor afla în carantină și vor fi testate pentru coronavirus, anunță Ministerul Sănătății care precizează că cei doi nu prezintă simptome specifice virusului, măsura fiind una preventivă.

Cei doi cetățeni au fost transportați din China în Germania prin intermediul unor zboruri medicale organizate în cadrul Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene. Ei au fost ulterior transferați în Republica Federală Germania cu o aeronavă germană. Cei doi români au fost aduși acasă cu o aeronavă militară, dotată cu camera specială de izolare și la bordul căreia s-a aflat un echipaj medical.

”Starea de sănătate a celor doi bărbați este bună si nu sunt confirmați până în acest moment cu coronavirus. Cele două persoane sunt asimptomatice, sunt în curs de testare și, conform procedurilor, vor rămâne încă 14 zile sub supraveghere medicală într-un spațiu special destinat din București, în care sunt respectate condițiile de izolare”, a anunțat Ministerul Sănătății.

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că cei doi români au fost repatriați din orașul Yichang, provincia Hubei. ”MAE rămâne în contact cu autoritățile chineze, cu reprezentanții misiunilor diplomatice ale celorlalte state membre UE acreditate în Republica Populară Chineză și cu organismele europene relevante și continuă eforturile de sprijin pentru alti cetățeni români care ar putea fi prezenți în zonă”.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea