Dosar penal în cazul primului pacient din România diagnosticat cu variola maimuței. Ce spun procurorii

Este anchetă penală în cazul tânărului de 26 de ani, diagnosticat cu variola maimuței la începutul acestei săptămâni. Polițiștii s-au sesizat din oficiu după ce acesta a refuzat să dea informații cadrelor medicale în legătură cu posibilii contacți pe care i-a avut.

Polițiștii Secției 12, informează G4Media.ro, au deschis un dosar penal după ce în spațiul public au apărut informații cu privire la faptul că primul român diagnosticat cu variola maimuței, un tânăr de 26 de ani din București, a refuzat să ofere informații medicilor cu privire la contacții săi, astfel încât să poată fi realizată în mod corespunzător ancheta epidemiologică.

Tânărul este acuzat de comiterea infracțiunii de omisiunea declarării unor informații. Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

Între timp, în România, a mai fost diagnosticat un pacient cu variola maimuței, numărul cazurilor ajungând la 3. Este vorba de un bărbat de 31 de ani care s-a prezentat marți la un spital din București. Simptomele au apărut pe data de 10 iunie. Starea generală a pacientului este bună. Acesta a rămas internat, după cum informează Ministerul Sănătății.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea