Dr. Adriana Nica, fostul manager de la Universitar, acuză interese financiare la baza schimbării sale. Ministrul Tătaru i-a răspuns!

Fostul manager al Spitalului Universitar de Urgență București, Adriana Nica, suspendat din funcție luna trecută și demis, marți, în urma unei decizii a Ministerului Sănătății, spune că la baza înlăturării sale din funcție ar sta ”interese financiare și politice”.

Într-o intervenție în emisiunea Medika Special de la Medika Tv, dr. Adriana Nica, a dezvăluit că a aflat din presă că a fost demisă, și abia după circa o oră a fost informată oficial că din manager suspendat a devenit manager demis:
” În urmă cu câteva săptămâni, Ministerul Sănătății a comunicat că mi s-a suspendat contractul de management pe perioada stării de urgență invocând decretul prezidențial, pe motiv că nu am luat măsuri din timp pentru prevenirea infecției cu virusul SARS-Cov2 în Spitalul Universitar București. Toate măsurile pe care le-am luat cu echipa managerială le-am luat încă din decembrie. (..)M-au sunat din presă, așa că am aflat de această acțiune a ministerului și de acest ordin semnat de ministru. Mie oficial mi s-a comunicat la ora 11.00, cu o întârziere de aproape o oră față de comunicarea oficială pe care ministerul a făcut-o către presă.”
Întrebată ce crede că a stat la baza demiterii sale, dr. Adriana Nica, a declarat: ”Sunt clare aspectele financiare urmărite, aspectele politice urmărite și ambițiile personale ale unora de a avea conducerea Spitalului Universitar. Altfel nu-mi explic”.
Managerul suspendat al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) Adriana Nica a fost demis marți din funcţie, în urma unei decizii a Ministerului Sănătăţii. Manager interimar a fost numit Cătalin Florin Cârstoiu, care va ocupa funcţia timp de şase luni.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat la Medika Tv că la baza demiterii dr. Nica din fruntea Spitalului Universitar a stat ”un raport al Consiliului de Administrație al Spitalului Universitar București care a făcut o evaluare și a propus demiterea”.

Managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti Adriana Nica a fost suspendat din funcţie, în 21 martie, pentru deficienţe de management şi pentru că nu ar fi decis măsurile necesare şi suficiente pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus în rândul pacienţilor şi al personalului medical.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea