Dr. R. Țincu: ”Să ne îndepărtăm de teoria unei conspirații privind acest virus!”

Invitat la ediția de săptămâna aceasta a emisiunii JURNAL DE VIAȚĂ de la Medika TV, dr. Radu Țincu a vorbit despre îngrijorările în legătură cu scenariul unei pandemii declanșate de noul coronavirus COVID-19.  

”Trebuie să privim cu speranță către această pandemie. Ea nu este nici prima și, cu siguranță, nici ultima. Există o evoluție ciclică a acestor pandemii și aș vrea să ne îndepărtăm de teoria conspirației în care acest virus a fost creat, eliberat și e controlat. Dacă mergem pe ideea pandemiilor din punct de vedere istoric, omenirea a fost lovită de pandemii pentru că virusurile au o periodicitate în care fac ceea ce se numește shift antigenic, adică își modifică structura și încearcă să facă anumite conexiuni cu alte virusuri, să-și îmbunătățească materialul genetic. Astfel apar noile generații de virusuri sau un virus care nu mai respectă structura veche.” a explicat dr. Țincu.

Marea provocare a gestionării unei pandemii în lumea modernă este mobilitatea populației, a mai arătat invitatul ediției curente a JURNALULUI DE VIAȚĂ.

”Dincolo de cercetarea științifică, managementul pandemiilor în secolul XXI trebuie să se scrie pentru că vorbim despre un alt scenariu al apariției lor.” a adăugat dr. Radu Țincu.

Interviul integral poate fi urmărit luni, de la ora 18,00, și, în reluare, sâmbătă, de la orele 17,00 și 19,00, dar și duminică, de la ora 17,00.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea