DRAMATIC! MEDIC URGENTIST ÎN LACRIMI! “La Rădăuți este ca pe front și deja nu mai putem!”

Situație dramatică  la Spitalul Municipal Rădăuți, care, din cauza problemelor majore de la Spitalul Județean Suceava a devenit în ultima vreme cea mai solicitată unitate spitalicească din județ. Sunt două luni de când medicii de la urgențe nu mai fac față valului de solicitări. Unul dintre medicii de la Rădăuți a vorbit cu lacrimi în ochi cu jurnaliștii de la Monitorul de Suceava, cărora le-a spus că au ajuns la capătul răbdării și sunt epuizați.

”Suntem la capătul răbdării, nu vă puteți imagina cum e să gestionezi 13 ambulanțe care vin aproape odată, în condițiile în care este un singur medic, ajutat de două-trei asistente. Este greu de descris în cuvinte prin ce trec, să am 20 de paturi pline și să îmi vină alte zece cazuri pe care să nu am unde să le preiau. Iar la Rădăuți se trimite ce e mai grav din județ, am avut și 10 AVC-uri (atacuri vasculare cerebrale) pe tură”, a spus  Alina Șorodoc, unul dintre cei trei medici de la Urgențele din Rădăuți.

Potrivit acesteia, fiecare medic e singur pe tură și trebuie să aibă în grijă, în medie, de o sută de pacienți într-un interval de 24 de ore, cele mai multe cazuri fiind grave.

”La Rădăuți este ca pe front și nu cred că exagerez cu nimic. Puteam înțelege dacă trebuia să rezistăm în acest ritm 10 zile, două săptămâni, dar deja nu mai putem și nu văd luminița de la capătul tunelului”, a mai spus medicul.

Spitalul Municipal Rădăuți a preluat majoritatea cazurilor grave din județul Suceava, după ce Spitalul Județean a intrat în carantină din cauza infecțiilor cu COVID-19.

Până de curând, spitalul din Rădăuți nu s-a confruntat cu cazuri de infecții cu noul coronavirus în rândul cadrelor medicale. În ultimele zile însă, situația s-a schimbat, 28 de medici, asistenți și infirmiere fiind testați pozitiv pentru noul coronavirus.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea