După 15 mai, ministrul Tătaru se așteaptă la o creștere a cazurilor COVID-19 în România! Vom vedea cum stăm cu imunizarea, de la 1 iunie

Relaxarea măsurilor de la 15 mai va aduce cu sine o creștere a numărului de cazuri de infecție cu coronavirus. Este estimarea ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, care, speră la o creștere lentă, astfel încă să nu se ajungă să se pună presiune pe sistemul medical iar secțiile în care sunt tratați bolnavii de COVID-19 să devină neîncăpătoare.   

Ne aşteptăm la o creştere, eu sper să nu fie o creştere accentuată, să fie o creştere lentă de la o zi la alta, pe o perioadă scurtă. Studiul pe care vrem să îl facem, după 1 iunie,  este şi cel care ne va da şi suma procentului de persoane infectate, care au făcut boala şi imunizarea acestora şi ne va da o previziune despre ce va fi în toamnă – iarnă. Când vom vedea că într-o anumită zonă vom avea iar un număr mare de cazuri că apar 10 – 20 în momentul în care acolo nu mai era niciun caz sau  era un singur caz, când vom vedea că într-un cartier de la o zi la alta alternează ca număr de cazuri, când vom vedea Unităţile de Primiri Urgenţe cu adresabilitate crescută pentru persoane cu patologie respiratorie, când vom vedea  cazuri pe ATI, sunt lucruri pe care trebuie să le gestionăm, dar precauţia vor face ca numărul lor să fie mic şi în scădere”, a declarat Nelu Tătaru, miercuri, la Europa FM, 

Totodată, ministrul Sănătății a dezvăluit că circa 60 la sută dintre bolnavii cu COVID-19 din România sunt asimptomatici.

Începând de vineri, 15 mai, România intră în stare de alertă, urmând a intra în vigoare de la această data mai multe măsuri de relaxare a restricţiilor impuse în ultimele 2 luni.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes