DW: Experiența unei jurnaliste într-un spital berlinez. Citește, asemănări izbitoare !

O jurnalistă germană de la postul Deutsche Welle descrie experiența proprie într-un spital berlinez unde a ajuns pentru a însoți o pacientă care nu avea vreo legătură cu suspiciunile de coronavirus.

Considerată contact, de către angajator, în urma acestei vizite, redactoarea  Sabine Kinkartz a fost sfătuită să lucreze de acasă, o vreme, după ce a vizitat spitalul din Berlin. Jurnalista scrie cu consternare despre experiența în spitalul din capitala germană.  ”Prietena mea a fost internată și eu am însoțit-o în salon. Acolo se afla deja o pacientă care tușea puternic și îşi trăgea nasul. .. l-am căutat pe asistentul care ne trimisese în salon și l-am întrebat dacă respectiva pacientă a fost deja testată pentru o eventuală infecție cu coronavirus. “De ce?”, m-a întrebat asistentul mirat. “Pentru că tușește puternic și îşi trage nasul”, i-am replicat eu neîncrezătoare. “Știți, este sezonul gripei”, m-a liniștit el și a plecat.”

Sabine Kinkartz spune că măsurile aplicate în cazul prietenei pe care a însoțit-o la spital au fost contradictorii. Deși supusă testului pentru coronavirus, pacienta a fost scoasă din categoria suspecților înainte să vină rezultatele.

Articolul din Deutsche Welle subliniază măsurile contradictorii pe care le iau autoritățile sanitare germane, dar și mărturisirile unor angajați din sistem. Detalii AICI.

Tags: ,
Ți-ar putea plăcea
De interes