EFECTELE NEFASTE ALE PANDEMIEI: o mare putere economică, afectată de COVID-19

Dincolo de milioanele de îmbolnăviri și viețile pe care le-a curmat, pandemia de COVID-19 afectează în mare măsură și economia țărilor din întreaga lume. Suedia, unul dintre statele care nu a utilizat drasticele măsuri de restricție pentru a scăpa de răspândirea SARS-CoV-2, întâmpină deja probleme din punct de vedere al economiei.

Controversata abordare a Suediei în ceea ce privește lupta împotriva SARS-CoV-2 a avut efecte și asupra economiei acestui stat. Considerată una dintre cele mai puternice țări din zona de nord a Europei, Suedia a înregistrat o scădere cu 7% a PIB-ului, din cauza pandemiei de COVID-19.

Experții în economie consultați de Bloomberg.com susțin că este cea mai spectaculoasă scădere economică înregistrată în nordul Europei. „Credem că scăderea trimestrială a PIB-ului în trimestrul doi este probabil să fie aproximativ o treime din cea observată în zona euro”, a spus David. Oxley, economist la Capital Economics, citat de aceeași publicație.

Pe lângă problemele economice, strategia de luptă împotriva COVID-19 pe care a folosit-o Suedia a plasat această țară pe primele locuri la nivel mondial în ceea ce privește mortalitatea cauzată de infecția cu SARS-CoV-2.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea