Efectele negative ale pandemiei: tot mai mulți oameni devin dependenți de somnifere

Oamenii de știință din Marea Britanie au atras atenția că în ultima lună a crescut numărul persoanelor care cumpără somnifere de pe internet. Aceștia au analizat indexările oferite de Google și au observat că din ce în ce mai mulți oameni cumpără, la liber, fără prescripție medicală sau recomandări de specialitate, medicamente care să-i ajute să doarmă mai bine.

Politica medicală din Marea Britanie este foarte strictă în ceea ce privește administrarea somniferelor. Acestea pot fi administrate doar pentru cel mult 4 săptămâni, tocmai pentru a preveni o posibilă adicție. Medicii susțin că deși își încurajează pacienții să renunțe la medicație, refuzând să le mai prescrie rețete, aceștia găsesc alte metode pentru a face rost de pastile.

Prescrierea sub observația medicală a unui doctor și utilizarea medicamentelor pentru o scurtă perioadă de timp este în regulă. Problema care se pune este că pacienții pot dezvolta rezistență la ele și de aceea au nevoie să-și mărească doza. Au fost cazuri când pacienții au luat de 10 ori mai multe medicamente decât le-a fost prescris inițial”, a explicat dr. Owen Bowden Jones, medic psihiatru în cadrul Institutului de Sănătate Publică din Londra, citat de The Sun.

Datele mai multor analize de laborator efectuate în rândul populației din Marea Britanie au scos la iveală că numărul persoanelor în sângele cărora au fost descoperite benzodiazepine a crescut cu 25% în 2020, prin comparație cu anul 2019.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes