Eficiența testării genetice în tratamentul cancerului

Testarea genetică joacă un rol important în diagnosticarea precoce a cancerului, dar și în administrarea unui tratament personalizat pentru fiecare pacient în parte. Laboratoarele din cadrul Rețelei Private de Sănătate Regina Maria oferă posibilitatea testării geneticie pentru pacienții cu suspiciune de boală oncologică.

„Cancerul este definit, de fapt, ca și o boală genetică dar nu aș vrea să se înțeleagă greșit că este ereditar, moștenit. Pe de altă parte la originea oricărei tumori care apare pe parcursul vieții unor oameni, au loc niște modificări genetice, numite mutații. Înțelegând cum acționează aceste mutații și care sunt expresiile acestor gene avem posibilitatea de a descoperi terapii noi” explică conf. dr. Andreea Cătană, medic genetician, Doctor în Științe Medicale, în cadrul Rețelei Private de Sănătate Regina Maria.

Beneficiile pe care testarea genetică le oferă în diagnosticul bolilor oncologice sunt multiple.

„Testarea genetică este importantă și în screeningul cancerului, pentru că ne permite un diagnostic precoce, în diagnosticul propriu-zis, și cel mai important ne ajută să găsim terapii noi, inovatoare” mai spune conf. dr. Andreea Cătană, medic genetician, Doctor în Științe Medicale, în cadrul Rețelei Private de Sănătate Regina Maria.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea