Este stabilit! Anunțul OFICIAL pe care îl așteptau absolvenții de medicină. REZIDENȚIAT 2020

Anunțul cel mai așteptat de către absolvenții de medicină a fost făcut. REZIDENȚIATUL 2020 în toate cele trei domenii – medicină, medicină dentară și farmacie – va avea loc pe 15 noiembrie. Un motiv de bucurie este faptul că numărul locurilor disponibile este de 6100, cu 1 390 mai multe față de cele de anul trecut.

Tematica și bibliografia au rămas neschimbate pentru domeniul medicină. În schimb, pentru medicină dentară și farmacie există modificări atât la tematici, cât și la bibliografie.

Tematica și bibliografia pentru cele trei examene sunt disponibile AICI.

Anul trecut, examenul de rezidențiat a fost organizat cu mai bine de o lună întârziere față de data stabilită. Situația a fost creată de faptul că Educația avea un ministru interimar, iar ordinal pentru organizare trebuia să fie semnat de miniștrii Sănătății și Educației. Tot anul trecut, ca urmare a acestui precedent, a fost modificată legea privind organizarea concursului național pentru admiterea în rezidențiat.

Noile prevederi arată că ”Ministerul Sănătăţii organizează admiterea în rezidenţiatul pe locuri şi pe posturi, prin concurs naţional, cu tematică şi bibliografie unice, în temeiul unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului sănătăţii. (2) Concursul naţional prevăzut la alin. (1) se poate desfăşura la nivelul centrelor universitare pe baza acordului dintre Ministerul Sănătăţii şi instituţiile de învăţământ superior publice acreditate care au facultăţi de medicină, medicină dentară şi farmacie.”

Textul de lege mai prevede că ”cifra de şcolarizare pentru rezidenţiat este cel puţin egală cu numărul de locuri reprezentând totalul absolvenţilor de medicină, medicină dentară şi farmacie cu diplomă de licenţă din promoţia anului în curs, cumulat cu numărul de posturi …, stabilită prin ordin al ministrului sănătății. În cazul în care numărul candidaţilor care promovează examenul de rezidenţiat este mai mare decât cifra de şcolarizare iniţial anunţată, aceasta se va suplimenta până la repartiţia candidaţilor, astfel încât toţi candidaţii promovaţi să poată accesa un loc sau un post de rezidenţiat.”

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes