Evoluția COVID-19 în ultima săptămână. Unde a lovit cel mai tare coronavirusul

Unul din 7 bolnavi de coronavirus diagnosticați în săptămâna 27 aprilie-3 mai face parte din personalul medical. Așa arată raportul săptămânal de supraveghere, dat publicității de Institutul Național de Sănătate Publică. Faptul că unul din 7 bolnavi diagnosticați cu coronavirus este cadru medical arată că cei din prima linie, din războiul cu coronavirusul, angajații din spitale, fie ei medici, asistenți, infirmiere sau personal auxiliar, sunt cei mai expuși riscurilor de îmbolnăvire în această perioadă.

Conform acelorași raportări, aproape 40 la sută din cazurile de coronavirus au venit în ultima săptămână din patru județe: Suceava, Cluj Bacău, Vrancea și din București.

45 la sută din totalul deceselor înregistrate în ultima săptămână au fost din Suceava, Galați, București, Mureș și Arad.

75.1 la sută dintre cei care au decedat aveau peste 60 de ani.

Vârsta medie a persoanelor confirmate cu coronavirus, în săptămâna 27 aprilie – 3 mai, a fost de 48 de ani.

Așa cum și studiile cercetătorilor reliefau încă de acum ceva vreme, faptul că cele mai multe victime ale coronavirusului sunt bărbați reiese și din datele raportate de INSP. Aproape 62 la sută dintre cei decedați în intervalul 27-aprilie-3 mai sunt bărbați.

Majoritatea celor uciși de coronavirus, peste 87 la sută, aveau cel puțin o afecțiune înainte de a contracta noul virus.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea