(VIDEO) EXCLUSIV: DEXAMETAZONA A FOST FOLOSITĂ CU SUCCES ȘI ÎN ROMÂNIA ÎN CAZURILE COVID! Este explicația ratei mici de decese înregistrate la Institutul “Matei Balș”

Dexametazona a fost folosită cu succes în România pentru tratarea cazurilor grave de COVID-19. Este anunțul făcut în exclusivitate la Medika TV de medicul infecționist Adrian Marinescu de la Institutul “Matei Balș” din Capitală, care a dezvăluit că acest medicament ieftin, care e disponibil pe scară largă, a fost folosit și în alte afecțiuni cu efecte severe încă dinaintea pandemiei.

Anunțul medicului infecționist a venit chiar în ziua în care cercetătorii britanici au publicat rezultatul unui studii care a arătat că folosirea acestui medicament din categoria corticosteroizilor în cazurile grave de COVID-19 a scăzut considerabil rata mortalității în rândul pacienților.

Dr. Adrian Marinescu a explicat că medicii români țin în permanență legătura cu specialiști din alte țări. Tratamente similare, în care a fost folosită Dexametazona, au fost aplicate și în SUA, cu aceleași rezultate.

Medicul infecționist a dezvăluit la Medika TV că folosirea dexametazonei a făcut ca Institutul “Matei Balș” să aibă o rată mică de mortalitate în rândul pacienților, de sub 3%, la aproape 1000 de bolnavi tratați.

Rezultate bune la pacienții români au mai dat hidroxiclorochina și Remdesivir-ul, care fac parte din ample studii la nivel mondial pentru descoperirea unui tratament împotriva infecției cu noul coronavirus. Specialistul de la “Matei Balș” a precizat că toate medicamentele folosite în România au fost bune, chiar dacă părerile au fost împărțite. Dr. Marinescu și-a exprimat speranța că până în toamnă va fi găsit cel mai eficient tratament pentru COVID-19.

Tags: , , , , , , ,
Ți-ar putea plăcea