EXCLUSIV: Dr. Cristian Andrei, despre oboseala pandemică și modul în care sunt afectate cuplurile (VIDEO)

Noul coronavirus a schimbat în mod evident lumea, dar nu îi afectează doar pe cei care s-au infectat, ci și pe cei care au norocul să fie ocoliți de virus.

După luni de restricții, mai ales când, acestea vin și după o relaxare, în care interacțiunea socială a avut de suferit, oamenii au ajuns la saturație. Au obosit, așa cum spun specialiștii, care vorbesc despre “oboseala pandemică”,  un concept nou, dar care afectează oameni de pe întreaga planetă.

Organizația Mondială a Sănătății a fost prima care a vorbit despre oboseala pandemică (pandemic fatigue), care în unele cazuri poate avea efecte nedorite. Din cauză că s-au săturat de această situație generală, că au obosit din cauza pandemiei, unii oameni au tendința de a ignora riscurile sau de a le minimaliza.

Cunoscutul dr. Cristian Andrei, medic specialist neuropsihiatru, a vorbit despre oboseala pandemică, dar și despre multe alte probleme generate de pandemie, cu moderatoarea emisiunii Medika Special, Dana Chera.

Dr. Cristian Andrei a dezvăluit că relațiile de cuplu au avut cel mai mult de suferit de la izbucnirea crizei sanitare. Specialistul a venit cu o serie de explicații, dar și de soluții la problemele care au apărut în cupluri și care pot fi aplicate oricând pentru o relație de succes, nu doar în pandemie.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea