EXCLUSIV MEDIKA TV. I se spune „Tatăl Conspirațiilor” și explică ce sunt de fapt teoriile conspirației

Teoriile conspirațiilor și modul în care acestea influențează societatea în care trăim au devenit tot mai prezente odată cu izbucnirea pandemiei de COVID-19. Se pare, însă, că astfel de dezbateri au o strânsă legătură cu evoluția umanității.

Invitat în emisiunea Medika Special moderată de Dana Chera, gen. dr. Emil Străinu, specialist în război geo-climatic și geo-fizic, fost consilier al Parlamentului României în probleme legate de amenințările non convenționale, a explicat ce este de fapt conspirația și care este legătura acesteia cu societatea în care noi trăim astăzi: „În momentul de față avem o luptă împotriva cuvântului conspirație. Să nu mai fie conspirație. Conspirația a apărut odată cu societatea umană, de la Adam și Eva, șarpele a fost primul conspirator. Tot ce ține de conspirație va fi permanent cât vor exista oamenii pe pământ. În cadrul culturii umanității este o cultură a conspirației. Tot ce ține de zona straniului, nu face bine. Conspirația este o poveste fără final, care mereu indiferent ce fel au fost ele și cum s-au terminat va exista mereu un «și dacă…?».

Un rol fundamental în propagarea conspirațiilor îl are manipularea, prezentă în spațiul publică încă de la debutul pandemiei de COVID-19. Oamenii care cred despre ei înșiși că nu pot fi manipulați se înșală. „În momentul în care crezi că nu ești manipulat ai căzut pe mâna marilor specialiști. Am mers în zona enigmelor, în zona lucrurilor stranii. Am făcut emisiuni numai pe tema asta” a explicat gen. Emil Străinu, la Medika TV.

Cele mai multe teorii ale conspirației au avut în prim plan rețelele 5G, implantarea de microcipuri prin termometrele electrice sau vaccinurile anti-COVID-19.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea