EXCLUSIV MEDIKA TV! Preotul anchetat în cazul bebelușului mort după botez a fost suspendat din funcție

Preotul sucevean care a oficiat botezul în urma căruia un bebeluș și-a pierdut viața nu mai poate sluji. Până la finalizarea anchetelor dispuse în acest caz, el a fost suspendat din funcție.

Anunțul cu privire la suspendarea din funcție a preotului din Suceava a fost făcut de Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române. Într-o intervenție în direct la „Medika Special” de la Medika TV, reprezentantul Bisericii Ortodoxe Române a explicat ce se va întâmpla pe viitor cu respectivul preot. „Părintele de la Suceava este suspendat de la slujire, nu mai slujește până la finalizarea anchetei și dacă se dovedește a fi vinovat, fără îndoială, este un cetățean ca noi toți care va suporta consecințele”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

În momentul de față, Arhiepiscopia Sucevei a dispus deschiderea unei anchete disciplinare prin care cercetează cazul. În paralel, și organele judiciare locale din Suceava fac verificări în acest caz, într-un dosar in rem ce are ca obiect comiterea infracțiunii de ucidere din culpă.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes