Exclusiv! Șefii militari detașați la Spitalul Județean Focșani, infectați cu coronavirus

Col. dr. Alexandru Keresztes, comandantul Spitalului Militar „Regina Maria” Braşov, care în perioada 13 aprilie – 8 mai a asigurat conducerea echipei militare numită de ministrul Sănătății la Spitalul Județean de Urgență “Sf. Pantelimon” Focșani, este suspect de infecție cu noul coronavirus.

La întoarcerea la Brașov, el a făcut un test care a ieșit pozitiv și a fost internat în secția de boli infecțioase a Spitalului Militar Brașov, urmând să fie retestat.

Un alt ofițer care a făcut parte din echipa de conducere a spitalului din Focșani a fost, la rândul lui, diagnosticat cu COVID-19. Este vorba despre lt. col. Adrian Ceaușu, detașat la Focșani tot de la Brașov, unde a fost testat la finalul misiunii și a primit un rezultat pozitiv.

Urmează o anchetă epidemiologică. Cel mai probabil pe lista contacților col. dr. Alexandru Keresztes vor fi introduși prefectul județului Vrancea, Gheorghiță Berbece, și directorul medical al spitalului, dr. Gabriel Negoiță.

În momentul în care ministrul Nelu Tătaru a numit conducerea militară la spitalul din Focșani, acesta a afirmat că a luat această decizie pentru că nu vrea ca unitatea sanitară să devină “Suceava 2”. La acel moment, 9 angajați ai Spitalului Județean Focșani aveau COVID-19, printre ei și managerul unității.

Ministrul a declarat, luni seara, că nu știe despre situația conducerii militare care a plecat de la Focșani, dar că se va interesa.

Conducerea militară a anunțat că testarea personalului va fi prioritară. În urma testărilor făcute, s-a ajuns, în prezent, ca Spitalul Județean Focșani să aibă 112 angajați infectați cu SARS-CoV2. Este vorba despre 10 medici, 63 de asistenți medicali, 30 de infirmiere, 1 brancardier și 8 angajați care fac parte din alte categorii de personal.

Din cei 112 angajați ai spitalului infectați cu noul coronavirus, 36 s-au vindecat, iar 59 sunt internați, restul aflându-se în izolare la domiciliu.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea