EXCLUSIV: SEMNALUL DE ALARMĂ TRAS DE UN CERCETĂTOR ROMÂN: “Trebuie evitată supraaglomerarea spitalelor, pentru că există riscul ca pacienți asimptomatici să dezvolte forme grave ale bolii” (video)

Un reputat specialist roman trage un semnal de alarmă în contextul numărului crescut de cazuri înregistrate în ultimele zile, și spune că abia acum e momentul în care epidemia trebuie gestionată cât mai bine.

Dr. Radu Ciornei, specialist în imunologie, microbiologie și genetică moleculară, cercetător de Universitatea Suceava, spune că e foarte important ca pacienții COVID să nu fie amestecați. Mai exact, explică cercetătorul, persoanele asimptomatice ar trebui izolate de cele care au simptome, indiferent de gravitatea acestora.

Reputatul cercetător a explicat, la Medika TV, că simptomele vin în principal din încărcătura virală pe care o are fiecare pacient. Cu cât aceasta este mai mare, cu atât șansele de a dezvolta simptome și chiar o formă gravă a bolii sunt mai mari. În cazul asimptomaticilor, încărcătura virală este redusă, iar expunerea acestei categorii de pacienți într-un salon cu bolnavi care au o încărcătură virală mai mare poate să determine în cazul primei categorii o evoluție nedorită a bolii.

“În cazul în care avem foarte mulți pacienți într-un spital și internăm asimptomatici laolaltă cu pacienți simptomatici am putea avea o suprainfectare cu acest virus și boala lor să fie mult mai gravă decât ar putea fi inițial dacă nu avem grijă. În gripă și alte boli se știe că gravitatea simptomelor și evoluției depinde de doza inițială de virus”, a spus reputatul cercetător, care a adăugat că purtarea măștii este obligatorie în cazul bolnavilor.

Iată declarațiile dr. Radu Ciornei, făcute în exclusivitate la Medika TV.

Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea