EXISTĂ? Tratmentul minune anti-COVID pentru cel mai puternic om de pe planetă. Se încearcă la președintele Trump

Președintele american Donald Trump, diagnosticat cu COVID-19, împreună cu soția sa, a fost internat, vineri seara, într-un spital militar. Spitalizarea sa a fost decisă ca o măsură de precauție, la circa 17 ore după aflarea diagnosticului. ”Cred că îmi merge foarte bine, dar ne vom asigura că lucrurile vor fi cum trebuie” a anunțat liderul de la Casa Albă, într-un mesaj video postat pe Twitter.

Tratamentul care îi este administrat președintelui SUA include antiviralul Remdesivir, dar și un medicament experimental, în fapt un cocktail de anticorpi. Pe lângă acestea, Donald Trump primește și vitamine și minerale pentru stimularea imunității.

Într-o primă fază, președintelui American i-a fost administrat un cocktail de anticorpi, denumit Regeneron, un tratament experimental, pe care FDA nu l-a autorizat încă pentru administrarea către populație, aprobând, totuși, utilizarea pentru urgențe. Cele 8 grame de anticorpi se administrează, în fazele incipente ale bolii, în doză unică, iar până acum, testele pe oameni au indicat rezultate bune. Medicamentul include anticorpi obținuți în laborator și anticorpi prelevați de la foști pacienți COVID-19. Pe lângă acest tratament în doză unică, președintele Donald Trump primește Remdesivir, antiviralul care a dat cele mai bune rezultate în tratarea COVID-19, aspirină, dar și vitamina D și zinc, ambele fiind destinate întăririi imunității pacientului. În tratament, ar mai fi inclusă și melatonina.

Surse apropiate Casei Albe au vorbit despre o simptomatologie ușoară în cazul lui Donald Trump. Totuși, ziua a treia și a șaptea pot fi critice, iar la preluarea cu elicopterul în vederea spitalizării, președintele american avea probleme de respirație.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes