Expert OMS: “Persoanele care au făcut COVID-19 își pierd imunitatea, în medie, după 7 luni”

Experții Organizației Mondiale a Sănătății atrag atenția că persoanele care au fost deja diagnosticate cu infecție cu noul coronavirus pot face din nou boala, după un anumit interval de timp.

Dr. Soumya Swaminathan, reprezentant al OMS, spune că imunitatea se pierde, în medie, după 7 luni de la momentul primei infectări, ceea ce înseamnă că o reinfectare este posibilă.

Ceea ce ştim este că majoritatea oamenilor care fac COVID dezvoltă anticorpi. Există o diferenţă la cei care sunt asimptomatici sau fac forme uşoare ale bolii. Se pare că printre ei sunt mulți care nu prezintă anticorpi detectabili. Dar aproape toți cei care fac forme medii până la severe ale bolii au anticorpi. Până acum, studiile arată că pot dura până la șapte luni, cel puţin“, a declarat expertul OMS.

De altfel, această situație a fost observată de specialiști încă din vară. Un studiu publicat în luna iulie a lansat încă de atunci ipoteza că persoanele asimptomatice sau cele cu forme ușoare ale bolii nu au deloc imunitate ori o pierd repede, iar în cazul pacienților gravi, aceasta se duce mai greu. Despre acest studiu, întărit acum de mesajul expertului OMS, puteți citi AICI.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea