Experții în nutriție ne învață cum să recunoaștem simptomele carenței de vitamina B12

Calitatea proastă a alimentelor dar și stilul de viață extrem de aglomerat ne pot afecta în ceea ce privește aportul de vitamine și minerale pe care i-l oferim corpului în fiecare zi. Mulți oameni se confruntă cu deficit de vitamina B12, un nutrient important care ajută la menținerea sănătății organismului.

Vitamina B12 este un nutrient responsabil cu menținerea sănătății sângelui și sistemului nervos. Deficitul de vitamina B12 poate afecta buna funcționare a organismului. Experta în nutriție Katarina Cepinova explică ce simptome apar în momentul în care ne confruntăm cu o carență de vitamina B12. „Deficiența de vitamina B12 este asociată cu problemele de concentrare și poate fi un factor declanșator pentru afecțiuni grave precum dementa sau boala Alzheimer” spune experta.

Dacă ai probleme de memorie sau ți se întâmplă să uiți anumite cuvinte, este bine să faci analize de sânge pentru a-ți verifica nivelul de vitamina B12 din organism. În cazul care acest nutrient este deficitar, poți crește aportul de vitamina B12 cu ajutorul suplimentelor sau din alimentație.

Carnea roșie, peștele sau ouăle sunt principalele surse de vitamina B12. De asemenea, merele, banalele sau murele sunt fructe care conțin în compoziția lor cantități importante din acest nutrient.

SURSA

Tags: ,
Ți-ar putea plăcea