Factorii care favorizează apariția pietrelor la rinichi. Explicațiile medicilor, la Medika TV

Pietrele la rinichi sunt o problemă medicală generată de mai multe cauze. Alimentația sau unele infecții pot provoca apariția pietrelor la rinichi. 

O problemă medicală supărătoare, mai ales din cauza durerilor acute pe care le provoacă, pietrele la rinichi au diverse cauze. Mai mult, stilul de viață și expunerea la diverși factori toxici, care se regăsesc și în alimentație au făcut ca incidența acestei afecțiuni să crească. „Atunci când ingerăm foarte multe alimente anumite substanțe vor fi în exces în urină și pot duce la formarea pietrelor la rinichi. Dar asta nu este singura cauză. Uneori pot apărea din cauza unor cauze anatomice, ca de exemplu urina care stagnează foarte mult în căile urinare. Iar asta predispune la concentrarea sărurilor minerale existente în mod natural în urină și astfel se formează pietrele” a explicat, la Medika TV, dr. Gheorghe Niță, medic primar urolog, doctor în științe medicale. 

Totodată, problemele metabolice sau unele infecții pot fi considerate cauze ale pietrelor la rinichi. „Pot fi alte cauze precum cele metabolice. Sunt anumite afecțiuni ale organismului care favorizează eliminarea în concentrații mari a unor substanțe care, în felul acesta devin concentrate în urină ducând la formarea pietrelor. Poate fi vorba și despre infecții. Infecțiile urinare pot favoriza apariția unui anumit tip de litiaze renale” mai spune dr. Gheorghe Niță. 

Atunci când ajung la medic, pacienții trebuie să beneficieze și de programe de prevenție pentru a evita pe viitor formarea altor pietre. 

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea