FĂRĂ OCOLIȘURI. Mesajul lui Raed Arafat pentru politicieni: ”În situații de urgență…. (VIDEO)

Secretarul de stat în MAI, Read Arafat, invitatul Danei Chera, la ediția de marți seara a emisiunii Medika Special, a vorbit fără menajamente despre momentele grele ale pandemiei, despre gestionarea crizei în care a fost adesea criticat, acuzat, amenințat, și, la solicitarea moderatoarei, a identificat punctele în care s-ar fi putut acționa mai bine.

Oficialul MAI a fost întrebat cum a influențat factorul politic managementul crizei provocate de noul coronavirus.

”Vă încurcă această campanie electorală și momentul alegerilor?

Raed Arafat: Nu pot să spun că încurcă, este o situație pe care o trăim, normal că orice campanie electorală nu face ușoară lupta cu o pandemie, automat este aspectul unei situații de urgență care se politizează. A existat politizare în această pandemie, indiferent că vrem să recunoaștem sau nu…

Realizator: Deci pandemia a fost politizată…

Raed Arafat: Fără nicio discuție, la un anumit moment, acest lucru s-a observat…Eu dacă o să spun altceva lumea o să mă ia că nu sunt serios. Deci, clar că au existat niște momente de politizare așa cum am politizat, altă dată, alte situații de urgență. Și noi foarte mult le explicăm colegilor din organizații mondiale-s-a vorbit la NATO, s-a vorbit la UE, la Națiunile Unite- că trebuie transmis tuturor politicienilor, chiar dacă pare o utopie, că situațiile de urgență care necesită reacții imediate nu pot să devină un teren de joacă pentru politic. Deci, să lase astfel de situații și să colaboreze, nu să le folosească ca pe un teren de joacă, e greșit! Este foarte greșit în situația unei pandemii!

Realizator: Unde se poate ajunge?

Raed Arafat: În situația ca populația să nu mai creadă nimic și să nu mai asculte nimic. Asta ar fi cel mai grav! Ar însemna să pierdem controlul.”

Secretarul de stat în MAI a făcut și o analiză a pandemiei și a impactului pe care deciziile luate de autorități le-a avut în rândul publicului: ”Noi trebuia să ne pregătim mult mai bine înainte… Acest lucru, chiar dacă s-a încercat, nu s-a reușit și ne-am pregătit în timpul pandemiei, atunci am crescut pregătirea noastră. Nu este suficient. Și nu cred că am făcut tot ce trebuie, încă mai este foarte mult de făcut!”

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea