Focar de rujeolă într-o comunitate de romi din Bistrița Năsăud. 15 copii au ajuns la spital

Autoritățile sanitare din județul Bistrița Năsăud au descoperit un focar de rujeolă, într-o comunitate de romi din orașul Năsăud. Totul a ieșit la iveală după ce mai mulți copii au ajuns la spital cu dureri de stomac, febră și erupții cutanate.

Potrivit reprezentanților Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița, 15 copiii au fost transportați la această unitate medicală. După investigații, micuți au fost externați cu tratament medical și indicația de a rămâne izolați la domiciliu preț de 7 zile.

„La Unitatea de Primire a Urgenţelor – SMURD din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa au fost aduşi aseară 15 minori, cu vârste între 1 şi 17 ani, din oraşul Năsăud, cu suspiciune de rujeolă, prezentând simptome precum febră, tuse, erupţii cutanate, dureri abdominale, greaţă, vărsături, cu toţii în stare stabilă, conştienţi, cooperanţi. După investigaţiile din UPU-SMURD, copiii au fost transferaţi la Secţia Boli Infecţioase pentru evaluare medicală şi tratament. În cursul nopţii, aceştia au fost externaţi cu suspiciune de rujeolă, tratament medical, recomandări şi indicaţia de izolare la domiciliu pe o perioadă de 5-7 zile. Conform declaraţiilor părinţilor, minorii nu au fost vaccinaţi cu vaccinul ROR” a declarat Camelia Strungari, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Bistrița, potrivit Agerpres.

În urma anchetei depidemiologice, s-a stabilit faptul că toții copiii au vârstă preșcolară și provin dintr-o comunitate de romi unde, în urmă cu o săptămână, a fost semnalat un caz de rujeolă.

Direcția de Sănătate Publică va continua investigațiile pentru a stabili dacă acești copii sunt luați în evidențele medicilor de familie, astfel încât specialiștii să poată monitoriza cazurile, pentru a preveni răspândirea bolii.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea