FOCAR LA FABRICA DE ÎNGHEȚATĂ! Zeci de cazuri de COVID-19, confirmate la o fabrică din Alba

Un focar de infecție cu noul coronavirus a fost confirmat la o fabrică de înghețată din Sebeș, județul Alba, unde 27 de angajați au fost testați pozitiv.

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a declarant pentru ziarul Unirea din Alba că toți cei 27 de angajați confirmați cu coronavirus sunt contacți ai unui alt caz. În fabrică s-au făcut 64 de teste, iar alte 200 de persoane urmează, la rândul lor, să fie testate.

Toți angajații testați pozitiv au fost internați, iar DSP a dispus suspendarea activității fabricii de înghețată.

Primele măsuri luate de DSP au constat în transportul celor pozitivi la spitalele de specialitate, izolarea contacților direcți și suspendarea temporară a activității operatorului economic până la finalizarea anchetelor și până la efectuarea operațiunilor de igienizare generală și dezinfecție în unitate.

Operatorul economic a fost sancționat cu amenda contravențională în cuantum de 10.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor igienico-sanitare, totodată specialiștii epidemiologi au stabilit că principala cauză a infectărilor e nepurtarea echipamentelor de protecție de către angajații unității, deși angajatorul le-a pus la dispoziție și au fost instruiți în acest sens”,  a declarat directorul DSP Alba.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea