Gabriela Firea, ministrul Familiei: „Numărul unic de urgențe pentru copii, 119, și-a dovedit utilitatea”

Implementat la începutul acestui an, numărul unic pentru copii, 119, la care micuții pot sesiza autoritățile în cazul unor abuziri se dovedește a fi util. Este opinia pe care a împărtășit-o pe rețelele de socializare Gabriela Firea, ministrul Familiei.

Într-un mesaj postat în mediul on-line, Gabriela Firea susține utilitatea acestui demers conceput de instituția pe care o conduce. „Numărul unic de urgențe pentru copii 119 și-a dovedit utilitatea. În ultimele 10 luni, mii de cazuri de copii abuzați sau neglijați au ajuns în atenția noastră. Nu de puține ori, cu ajutorul autorităților chiar au fost salvate vieți” susține Gabriela Firea.

Totodată, ministrul Familiei a precizat că se fac demersuri constante pentru a îmbunătăți acest sistem destinat protecției copiilor. „Facem eforturi susținute să îmbunătățim acest sistem și să formăm specialiștii care răspund la aceste apeluri. Semnele unui abuz sau a unui posibil trafic de copii trebuie depistate din primele discuții ca să putem reacționa rapid” a declarat ministrul Familiei.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea