Galați. Dramă într-un azil de bătrâni, proprietarii au adus Coronavirusul. Posibil focar

Situație dramatică într-un azil de bătrâni privat din Galați, unde cea care deține afacerea a contractat coronavirusul de la soțul ei, revenit din Turcia, și a mers în mijlocul bătrânilor, împrăștiind boala în stânga și-n dreapta, în rândul celor care sunt cei mai vulnerabili: bătrânii a căror stare de sănătate e șubrezită de diverse afecțiuni. Doi dintre asistați au murit până acum, 7 sunt infectați cu coronavirus, încă 2 prezintă semne de boală.

Toată această situație dramatică se întâmplă la Căminul de Bătrâni „Sf. Ilie”, un azil privat din Galaţi, unde trăiesc circa 130 de persoane vârstnice.

Totul a început în momentul în care soțul celei care deține afacerea, un bărbat de 61 de ani, a călătorit în Antalya cu un autocar. La întoarcere, toți turiștii din autocar erau infectați, însă nici unul nu a stat în izolare, pentru că Turcia nu era la mijlocul lunii martie zonă galbenă, care să impună autoizolarea sau carantinarea.

Bărbatul și-a îmbolnăvit apoi  soția, care, fără să știe, a mers în mijlocul bătrânilor, împrăștiind moartea, fără de voie.

Pe 3 aprilie, soțul femeii care deține azilul a murit în Spitalul Județean Galați. Diagnosticul de COVID-19 fusese stabilit pe 26 martie.

De atunci, în azilul de bătrâni privat din Galați au murit doi oameni: un bărbat de 82 de ani confirmat pozitiv coronavirus pe 3 aprilie și un alt bărbat de 74 de ani, confirmat pe 5 aprilie, dar decedat cu o zi înainte.

De asemenea, femeia care administrează căminul este în spital, infectată cu coronavirus.

Urmare a acestei situații, autoritățile gălățene au dispus carantinarea totală a căminului de bătrâni, sub paza jandarmilor. De asemenea, acolo au fost duși medici și asistenți care să aibă grijă de bătrâni.

Cei infectați, 7 la număr până acum, au fost transportați la spital, iar medicii îi monitorizează îndeaproape pe ceilalți, pentru că numărul îmbolnăvirilor și chiar al deceselor ar putea crește.

Bătrânii cu afecțiuni medicale sunt cei mai vulnerabili în fața coronavirusului, astfel că situația de la Galați se poate transforma într-o adevărată tragedie.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea