GUVERNUL NE RELAXEAZĂ ȘI MAI MULT! Prof. Rafila anunță ce se pregătește în laboratoare

De la 1 iunie, autoritățile ar putea dicta noi măsuri de relaxare, dat fiind că România înregistrează de mai multe zile o scădere a cazurilor de COVID-19 și o creștere semnificativă a vindecărilor în rândul bolnavilor infectați cu noul coronavirus.

Într-o intervenție la Antena 3, Alexandru Rafila, președinte al Asociației Române de Microbiologie, a anunțat că, dat fiind scăderea ratei de îmbolnăvire cu noul coronavirus și creșterea accentuată a vindecărilor, Guvernul ia în considerare o relaxare suplimentară de la 1 iunie, față de ceea ce se estima, inițial.

S-ar putea lua și alte măsuri de relaxare. Noi avem o reducere de 30-35% a mediei de cazuri. Așa cum arată lucrurile acum, putem face noi relaxări, dar ele trebuie pregătite. Sălile de gimnastică, terasele nu înseamnă doar să ieșim să bem o bere, ci e și parte a turismului, precum și a vieții sociale.”, a declarat Alexandru Rafila.

Pe 22 mai, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 127 de cazuri de COVID-19, cel mai mic număr din ultimele două luni. De altfel, în ultima săptămână, România a numărat zilnic sub 200 de noi cazuri de COVID-19. Excepție au făcut ultimele două zile: duminică, 24 mai, și luni, 25 mai, la 10 zile de la relaxarea măsurilor, când România a sărit din nou de 200 de bolnavi diagnosticați cu infecție cu coronavirus într-un interval de 24 de ore.

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea