Îmbolnăvirile au explodat, medicii de la Ambulanță sunt sufocați din cauza solicitărilor

Creșterea numărului de cazuri de COVID-19 a generat și o creștere a solicitărilor pentru medicii de la ambulanță. Serviciul de Ambulanță București – Ilfov face eforturi pentru a putea asigura asistența medicală în cazul tuturor solicitărilor.

Într-o intervenție telefonică în emisiunea „Medika Special”, dr. Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București – Ilfov, a descris situația în care se află medicii pe care-i coordonează de la noua explozie a cazurilor de COVID-19:

Media cazurilor pe zi la Serviciul de Ambulanță este 2700 de solicitări. Se face față cu greu. Sunt multe solicitări, sunt multe solicitări în așteptare, se lucrează într-un ritm alert. Am făcut o statistică pe ultimele 10 zile și am constatat o creștere cu 24,4% față de perioada 25 februarie – 6 martie. În ultimele 10 zile este această creștere la numărul total de solicitări. Dacă ne raportăm la cazurile care au legătură cu boala COVID-19, aici intrând și acele consultații cu testarea și recoltarea probelor biologice, creșterea este cu 42% în aceste ultime 10 zile”, a spus dr. Alis Grasu.

Pentru a face față numărului mare de solicitări, reprezentanții Serviciului de Ambulanță București – Ilfov au făcut demersuri instituționale pentru a suplimenta numărul cadrelor medicale.

Am cerut sprijin la Ministerul Sănătății și de 10 zile ne-au detașat 26 de medici rezidenți care formează împreună cu ambulanțierii noștri echipaje care merg la acele solicitări de consult și recoltare de probe biologice în vederea efectuării testului PCR. Am cerut sprijin la Primăria Capitalei prin Asociația Spitalelor, începând cu data de vineri ne-au fost detașate un număr de 38 de persoane asistenți medicali și medici stomatologi din rețeaua de medicină școală, care vor forma echipaje cu mașinile de pompieri ale ISU, vor fi 15 mașini, vor face echipaje și vor merge la solicitările de consultație și testare la domiciliu. Să sperăm că vom reuși și de această dată așa cum am făcut în perioada octombrie – ianuarie”, a mai spus dr. Alis Grasu, în direct la Medika TV.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes