Iminența valului 4 i-a băgat în videoconferință! Sarcini trasate direct de ministrul Sănătății

După ce la începutul acestei săptămâni Ministerul Sănătății a transmis tuturor direcțiilor de sănătate publică din țară o adresă prin care cere să se ia o serie de măsuri, în contextul creșterii numărului de cazuri de COVID-19, acum managerii de spitale și șefii direcțiilor de sănătate publică din țară au fost băgați în videoconferință. La aceasta au participat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă și secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, iar scopul a fost același: pregătirea spitalelor pentru creșterea incidenței cazurilor de pacienți COVID-19.

“Temele abordate au vizat măsuri organizatorice cu scopul eficientizării capacității de răspuns a spitalelor față de creșterea incidenței cazurilor de pacienți cu COVID-19 spitalizați și pregătirea din timp a avizelor sanitare pentru aprobarea unui număr mai mare de paturi destinate pacienților COVID-19, corespunzător contextului epidemiologic.

Având în vedere faptul că tulpina Delta afectează într-un număr mai mare copiii și populația tânără, comparativ cu variantele dominante din valurile anterioare, ministrul Sănătății a solicitat centralizarea numărului de paturi la nivel județean care pot fi alocate îngrijirii pacienților pediatrici, inclusiv pentru ATI pediatrie.

De asemenea, ministrul Sănătății a solicitat verificarea la nivelul unităților sanitare a existenței unui stoc adecvat de materiale și echipamente de protecție, precum și a faptului că aparatele de ventilație și sistemele de alimentare cu oxigen funcționează în parametri optimi și că nu vor exista dificultăți în aprovizionarea cu oxigen.

Totodată, a fost solicitată realizarea unei evidențe a medicilor din specialitatea ATI, precum și a medicilor rezidenți (anii IV și V) care pot fi detașați către alte unități sanitare, în situația în care contextul epidemiologic va impune această măsură”,  se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea