Implanturi dentare, în 24 de ore. Investigații medicale pentru pacienți

În urma unei extracții dentare, este necesară înlocuirea dinților cu un implant dentar. Montarea unui implant presupune o serie de investigații medicale stomatologice mai ample, însă pacienții pot beneficia, în 24 de ore, de implanturi provizorii. Alternativa este foarte eficientă, spun specialiștii, și îmbunătățește calitatea vieții pacienților.

Montarea implanturilor dentare provizorii, în urma unei extracții dentare, se face în urma unor investigații medicale amănunțite.

„În momentul în care pacienții ajung la noi trec printr-o serie de teste, de la radiografii, analize de sânge, o serie de măsurători și amprente, apoi ajung la faza chirurgicală, iar ulterior, în 24 de ore, colegii noștri de la protetică montează lucrările provizorii fixe” a explicat dr. Matei Trăistaru, medic chirurgie dento-alveolară în cadrul Regina Maria Dental Clinics.

Implanturile provizorii pot înlocui cu succes dinții care au fost extrași de către medicul stomatolog, până la momentul montării implanturilor dentare definitive.

„Pacientul nu pleacă acasă fără dinți, se reintegrează socio-profesional foarte repede, mult mai facil și toate celelalte probleme potențiale sunt rezolvate. Din exterior nu știe nimeni că sunt lucrări provizorii. La majoritatea cazurilor, lucrările dentare provizorii sunt purtate maximum 4 luni, foarte rar se depășește această perioadă. După 4 luni se trece la lucrări definitive” mai spune dr. Matei Trăistaru, medic chirurgie dento-alveolară în cadrul Regina Maria Dental Clinics.

Tags: ,
Ți-ar putea plăcea